Sjöstjärnans Ture

Abra startbild

Född: 2015, Valack, ca 132 cm, Kom till Sjöis: 2019

Ture är en riktigt mysig kille. Han är supersnäll och passar lika bra till den som ridit lite mindre som den som ridit lite mer. Han tar det mesta med ro och i sin egen takt om man inte ber om mer fart. Han hoppar de mesta man styr mot. Det är bara för ryttaren att hålla i hans vackra man och hänga med. Ska man hoppa lite högre hinder så behövs lite mer fart, men det brukar inte vara några problem. 
Ture älskar att bada! Han går ofta själv i och badar utan ryttare. Bada med ryttare tycker han är ännu bättre. Simma är inga problem, bara att styra och hänga med så sköter han resten.

Han är lagom pigg och supertrygg både på banan och i skogen. Han brukar ta det ganska lugnt, men ber man om mer fart så ökar han. Har man ridit lite längre så jobbar han på bra i en bra form. 

“Han var en sån gullig och social ponny! Han ville alltid vara med o hjälpa till att borsta och ville mer än gärna gosa. I ridningen gjorde han alltid sitt bästa och försökte förstå vad man menade även fast han är så ung! Han lärde sig snabbt och han var väldigt tydlig med när jag gjorde rätt för då gjorde han rätt. Han var lite vinglig i hoppningen men med lite hjälp så gick allt super bra och vi kom med i hoppningen på avslutningen. I skogen var han säker på vart han satte sina hovar och var nyfiken och ville hälsa på allt o alla, till och med kossorna. Jag upplevde honom som är underbar och rolig ponny! Lätt bästa lägerhästen hittills.” 

Julia

Jag upplevde inte Ture som varken seg eller pigg. Han var lite mitt i mellan. Men är man på med skänkeln och har en aktiv hand så går han helst fantastiskt! Men han var helt perfekt för mig, Ture behöver rätt mycket stöd i hoppningen men hoppar de mesta man styr mot. Men ibland blir det stopp. Ture älskar verkligen att rida ut men alla insekter var ju ett minus, men han gjorde verkligen alt för mig, Ture älskade att bada, men han lät som en drake när han simmade vilket gjorde att alla fick en liten skratt attack! Världens bästa Ture <3

Alva

“Jag hade Ture på lägret och han blev en stor favorit. Hur snäll som helst i både hantering och ridning. I hanteringen är han mysig och han tackar inte nej till gos hur snäll som helst och tar ibland en liten tupplur under tiden man borstar. I ridningen är han trygg och stabil men samtidigt snabb ifall man är på honom. Lite vinglig ibland och behöver då ett lite extra stöd i handen men annars är han väldigt lätt att rida. En liten supersöt ponny med men fokuset på topp är han verkligen. Han var väldigt stabil och skulle aldrig få för sig att göra något dumt. Han är rolig att hoppa men behöver ganska mycket stöd med skänklarna för att orka. Att rida ut på är han hur snäll som helst och tycker det är superkul. Bryr sig inte om saker runt honom förutom mat då som han älskar väldigt mycket. Trots sin unga ålder klarar alla av honom och han anpassar sig själv väldigt bra beroende på vem som rider honom. Bada ÄLSKAR han och plaska är väldigt kul. Han är en ganska liten ponny men bär upp ryttaren väldigt bra. Barbacka från hagen är hur mysigt som helst enligt Ture och är hur snäll som helst även där. Ture är verkligen en av dom snällaste,sötaste o roligaste hästarna på lägret!” 

Thyra