Hoppning, dressyr, uteritt och mycket annat kul!

Att få ha en egen häst att ta hand om och få rida flera gånger om dagen är nog det som lockar mest när man åker på ridläger.

På Sjöstjärnan får du uppleva allt detta, du får många möjligheter att förbättra din ridning i hoppning, dressyr, voltige och uppleva uteritter i våra härliga skogar och mycket mer.

Alla ungdomar mellan 8-18 år är varmt välkomna att ha kul och samtidigt utveckla sin ridning på ett roligt sätt tillsammans med nya och gamla kompisar. Vi rekommenderar att du har minst 1 års ridvana och lite vana bland hästar även om vi både visar och hjälper dig med detta.

Ridgrupperna är runt 8-10 elever och anpassas efter kompisar och ridvana. Allt för att du ska kunna få undervisning på den nivå som just du ligger på. Under lägret får du möjlighet att förbättra din ridning genom olika lektioner i både hoppning och dressyr. På anläggningen finns flera fina sandbanor och en stor gräsbana för uppvisning och hoppning.  Men du kommer även få pröva på voltige och vara med om mysiga skogsturer i våra ostörda skogar. Vi har ridning både för- och eftermiddag men även olika teorilektioner och andra aktiviteter. All undervisning och lektioner leds av en våra duktiga ledare, de finns hela tiden där för dig oavsett vad du kan behöva hjälp med.

 

Hos oss kommer du bli tilldelad en ”egen” häst som du kommer få ha hand om hela lägret. Det blir som att ha en egen häst som du tar hand om. Hämtar den till och från hagen, borstar, ryktar, mockar, fodrar allt under uppsikt av våra ledare. Din och hästens säkerhet samt välbefinnande står först hos oss. Tillsammans med din häst kommer du inte bara att utveckla din ridning utan även få uppleva mycket annat under din tid hos oss. På vår baddag rider vi en heldag till en annan sjö och där får du möjlighet att bada och kanske simma tillsammans med din häst. Det blir även solnedgångsritt barbacka, lekar till häst, vara med på vår speciella avslutning och mycket, mycket mer.

Önskar du ta med egen häst går det givetvis bra. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.