Sjöstjärnans Timbowie

Abra startbild

Född: 2016, Valack, ca 148 cm, Kom till Sjöis: 2019

Tim är en mjuk och känslig kille. Han har hjärtat på rätta stället och älskar verkligen att arbeta. Tim är en smart häst som lär sig väldigt snabbt. Han kräver en ryttare med mjuk hand och väl balanserad sits. En del upplever honom som lite het. Men gillar man den typen av häst så är Tim en klippa.

Hoppning är något han verkligen älskar. Man märker på honom att han tycker att hoppning är en lek och han hoppar stort och med ett bra sug mot hindren. Han är fortfarnade lite grön och behöver stöd från ryttaren före och efter hindret.

I skogen är han riktigt snäll och man märker att han slappnar av både mentalt och fysiskt i skogen. 

Bada är helt okej enligt Tim, kanske inte det roligaste men han går med på det. Det kan vara lite läskigt när någon svätter för mycket. Men med lite mer badtillfällen så kommer han nog vänja sig bra med detta också.

“Han var helt underbar i både hantering och i ridningen. Man behövde vara att vara lugn i spiltan, när man fått kontakt och han litade på en ville han gärna vara med och ”hjälpa till”. I ridningen var han väldigt pigg och speciell, man var behövde vara tydlig men mjuk med sina hjälper och han ville verkligen göra rätt hela tiden. Han hade ett stort steg och inte riktigt lärt sig att korta sig så mycket än. Han var piggare inne på banan än vad han var vid uteritter. Jag skulle inte säga att han var svår i ridningen men han var ingen häst man bara kunde sitta och åka med på. Han hade en väldigt positiv inställning till hinder och verkade tycka att hoppningen var väldigt rolig. Vi lyckades även komma med i hoppning på avslutningen, lite läskigt tyckte han att det var, med all publik och att vara inne på gräsbanan helt själv. Men trots att han var lite rädd så gjorde han verkligen ALLT jag bad honom göra.” 

Thyra