Sjöstjärnans Tea

Abra startbild

Född: 2001, Sto, 147 cm, Kom till Sjöis: 2004

Tea är en supersnäll och stabil ponny som ställer upp för sin ryttare till 100%. Hon är lätt för hjälperna, perfekt för nybörjare. Men väldigt välriden och de som ridit lite längre uppskattar även att rida Tea.

Hon gillar att hoppa och gör exemplariskt. Styr mot hindret och håll i manen så sköter hon resten. 

Att bada tycker hon är ganska skönt men hon står oftast bara och plaskar med ena framhoven. Men är man lite envis så kan man få henne att simma ett par gånger.

Hon har en riktigt härlig galopp, och hon älskar att vara i skogen! I skogen är hon supersnäll och på hennes rygg kan man känna sig riktigt trygg. I stallet står hon mest och sover. Hon kan vara lite sur när man spänner sadelgjorden men i övrigt är hon hur snäll som helst.

“Jag hade Tea mitt första år på sjöis. Hon var en väldigt snäll och trevlig i hanteringen. Hon går att lita på till 100% super snäll och rolig att rida och hon går att få rätt pigg i skogen men jag kände mig aldrig osäker på henne. Hon hoppar bra med lite stöd från ryttaren och fin i dressyren. Hon har väldigt fina och sköna gångarter. Hon går att få ut och simma om man är lite bestämd.” 

Tindra

“Super snäll. Bada tyckte hon var kul men simmade helst inte. Jätterolig och rida, väldigt välutbildad, skulle aldrig vägra. Genom snäll att rida ut på kan bli lite stark när man rejsar men annars jättelätt att hantera.” 

Lina