Sjöstjärnans Salieri

Abra startbild

Född: 2016, Valack, ca 158 cm, Kom till Sjöis: 2019

Salieri är en häst med en otroligt stort hjärta. Han älskar verkligen alla som kommer i hans väg, som en stor nallebjörn. Han är dessutom väldigt nyfiken av sig och väldigt trygg i sig själv. 

I ridningen är han arbetsglad och gör alltid sitt bästa. Nyfiken på nya grejer och arbetar bra när han förstår vad han skall göra.

I hoppning så har han stora luftiga språng, men behöver fortfarande lite hjälp från ryttaren att rama in framför hindret.

Skogen är en favoritplats och han är trygg, snäll och framåt. Bada är en annan aktiviet han verkligen älskar. Han brukar gå i och bada både med och utan ryttare samma dag om han får chansen.

 

“Han var helt underbar i både hantering och i ridningen. Man behövde vara att vara lugn i spiltan, när man fått kontakt och han litade på en ville han gärna vara med och ”hjälpa till”. I ridningen var han väldigt pigg och speciell, man var behövde vara tydlig men mjuk med sina hjälper och han ville verkligen göra rätt hela tiden. Han hade ett stort steg och inte riktigt lärt sig att korta sig så mycket än. Han var piggare inne på banan än vad han var vid uteritter. Jag skulle inte säga att han var svår i ridningen men han var ingen häst man bara kunde sitta och åka med på. Han hade en väldigt positiv inställning till hinder och verkade tycka att hoppningen var väldigt rolig. Vi lyckades även komma med i hoppning på avslutningen, lite läskigt tyckte han att det var, med all publik och att vara inne på gräsbanan helt själv. Men trots att han var lite rädd så gjorde han verkligen ALLT jag bad honom göra.” 

Thyra

”Salieri är en alltigenom social och rolig liten häst som charmar alla som kommer i hans närhet. Underbar att umgås med och att sköta om. Även i ridningen är han samarbetsvillig. Friesern i honom gör honom maffig i kroppen och mer åt dressyrhållet än hoppning, men han hoppar också med lite övertalning och helst med en kompis med så går det undan. Allra roligast tycker Salieri det är ute i skogen med en kompis, samt ett obligatoriskt bad vilket är hans favoritgren!

Helen