Sjöstjärnans Polo

Abra startbild

Född: 2016, Valack, ca 140 cm, Kom till Sjöis: 2020

Polo är en framåt och positiv ponny. Lite åt det hetare håller och passar bäst till en ryttare som har ridit lite längre. 

I stallet är han mysig att sköta och hantera men kan vara lite sur när man t.ex. spänner sadelgjorden. 

I skogen är han pigg och framåt men supersnäll och hittar inte på några dumheter.

Han älskar att hoppa men behöver en ryttare som ramar in och stöttar fram mot hindret samt är mjuk och följsam i handen.

”Jag skulle beskriva Polo som en härlig och glad ponny som alltid är positiv med båda öronen framåt, dock finns det allt en liten räv bakom dom små gyllene öronen. I ridningen så är han pigg men inte het och alltid glad. I hoppningen kräver han en ryttare med lite vana, då hoppar han mycket fint! På uteritter är han jätte snäll och skulle aldrig hitta på något dumt men i galoppen kan han allt tagga till. I spiltan är han en klippa, där står han snällt och fint och älskar när man pysslar om honom.”

Nickie

Jag hade polo på mitt läger 2021! En rolig och lite yngre häst som passar dem som vill ha en pigg och lite svårare häst. Med lite bestämdhet kan man även få ut honom på en simtur! Han gillar att hoppa när man får fart på honom, men han är lite osäker i hoppningen än. I dressyren kan han gå fint och lugnt när han tycker det passar, annars är han ganska pigg. På uteritterna är han pigg och glad! Kommer aldrig glömma denna ponny! 

Hannah

”Jag tyckte om Polo supermycket när jag hade honom på läger. Han världens finaste, hur charmig som helst och underbar på alla sätt och vis!
Polo var trevlig i hanteringen och tyckte det var mysigt att bli borstad och ompysslad. I ridningen var han pigg och framåt, glad och känslig och även väldigt arbetsvillig. Han är ju fortfarande ung och grön men han försökte ändå alltid sitt bästa. I hoppningen blev han ganska osäker och vinglig och krävde mycket stöd från ryttaren.
Han tyckte även att det var superkul att bada och stod mer än gärna och plaskade i vattnet. Han simmade även lite med övertalning från ryttaren.”

Elin

”Polo är en charmig ponny med fart i. Han är mysig och personlig, jag föll för hans personlighet direkt! Han är jättesnäll i stallet och inom all hantering. Hans ryttare får inte bli för hård i handen om han blir pigg, utan istället visa att han ska lugna ner sig med hjälp av sin sits. Han är bekväm i sig själv trots sig unga ålder och blir inte rädd för många saker. Efter varje ridpass längtade jag redan till nästa. Jag hade Polo hans första sommar på sjöis så han var fortfarande lite ovan med ridläger livet. Han utvecklas ständigt och vill lära sig nya saker. Han gillar att bada och hoppar med väldigt god teknik. Han var lite osäker i hoppningen men när man visar vad han ska göra hoppar han superfint! I skogen är han mest van och ännu lugnare än på banan (men om man ber han att springa på gör han det gärna).”

Hilma