Sjöstjärnans Poizon

Abra startbild

Född: 2015, Valack, ca 148 cm, Kom till Sjöis: 2020

Poizon är en härlig kille, ärlig och arbetsglad. Men känslig och har lite nerver på utsidan. 

Han tycker hoppning är superkul, men behöver lite stöttning och inramning om det är nya hinder. 

Supersnäll att sköta och hantera, älskar att ridas i skogen.

Överlag en positiv och framåt häst som passar de som har ridit lite längre.

Poizon är en mycket trevlig och rolig häst både i ridning och hantering som kommer komma långt om han får rätt förutsättningar. Han är en känslig häst som behöver en ryttare som är lugn men samtidigt visar vägen vart han ska. Han skulle aldrig göra något för att vara dum men han kan bli rädd för det mesta och är alltid skeptisk till nya saker. När man väl har fått hans förtroende går han väldigt fint i dressyren och även i hoppningen då han är så försiktig och hoppar upp sig väl. En häst som både kan vara för nybörjare då han har naturligt driv och bara går på men kan också vara en väldigt bra häst för den mer avancerade ryttaren som vill utveckla sin ridning till lite svårare. Poizon är en väldigt social kille som gillar uppmärksamheten från ryttaren, han lär sig väldigt fort med. Då han inte är så gammal och fortfarande lär sig behöver man som ryttare ha ett tålamod och låta honom försöka förstå vad ryttaren menar.

Lowe

Han är världens gulligaste ponny som älskar att gosa och tas om hand i spiltan. Poizon skulle aldrig göra något dumt, så som att bitas eller sparkas.
I ridningen gör han alltid sitt bästa och är väldigt mjuk och fin. Ibland kan han bli lite pigg om han tycker att det är kul, men lyssnar fort på tygeltagen. Speciellt i dressyern var han en stjärna oavsett vad. Med lite stöttning blir han magisk! 
I hoppningen kan han behöva en del stöttning, speciellt på gräset där det kan finnas lite nya hinder. Men med stöttning flyger han över hindret med en jättefin hoppteknik!
I skogen skulle han aldrig göra något dumt, han tycker att det är jättekul eftersom svansen väldigt gärna vill ställa sig upp och flyga med i galoppen!
Ammie