Sjöstjärnans Poizon

Abra startbild

Född: 2015, Valack, ca 148 cm, Kom till Sjöis: 2020

Yoga ÄLSKAR att bada! Hon simmar oavsett vilket väder det är… I ridningen är hon jätte go och snäll och lugn. Ibland är hon så glad så hon busar lite grann. Yoga är en ponny som är riktigt duktig på att hoppa och gör det bra, speciellt är hon fått upp tempot lite. Hon är dessutom snäll att ha och göra med i både stallet och i andra situationer.

Hon passar utmärkt till dig som ridit lite mindre. Hon är otroligt snäll med nybörjare och tar verkligen hand om sin ryttare. 

Med lite mer vana ryttare så gör hon rätt om ryttaren gör rätt, men vill man ha lite extra i ridningen från henne så behöver ryttaren också ge lite extra. En perfekt läromästare helt enkelt som ger bra bekräftelse på hur ryttaren rider. 

Poizon är en mycket trevlig och rolig häst både i ridning och hantering som kommer komma långt om han får rätt förutsättningar. Han är en känslig häst som behöver en ryttare som är lugn men samtidigt visar vägen vart han ska. Han skulle aldrig göra något för att vara dum men han kan bli rädd för det mesta och är alltid skeptisk till nya saker. När man väl har fått hans förtroende går han väldigt fint i dressyren och även i hoppningen då han är så försiktig och hoppar upp sig väl. En häst som både kan vara för nybörjare då han har naturligt driv och bara går på men kan också vara en väldigt bra häst för den mer avancerade ryttaren som vill utveckla sin ridning till lite svårare. Poizon är en väldigt social kille som gillar uppmärksamheten från ryttaren, han lär sig väldigt fort med. Då han inte är så gammal och fortfarande lär sig behöver man som ryttare ha ett tålamod och låta honom försöka förstå vad ryttaren menar.

Lowe