Sjöstjärnans Free

Abra startbild

Född: 2002, Valack, 145 cm, Kom till Sjöis: 2005, Tävlad: LA dressyr, Slutmätt

Bättre läromästare än Free är nog svårt att hitta. Han är väldigt välutbildad i framför allt dressyr men hoppning är också väldigt roligt. Han är väldigt cool i de flesta situationer. Oavsett nivå på ryttaren så kan man känna sig trygg på hans rygg.

Han är lätt att rida till en bra bärighet, men även lätt för hjälperna för en mindre van ryttare. 

I stallet är han hur snäll och kelig som helst. Älskar verkligen uppmärksamhet.

Hoppa är kanske inte en utav hans största styrkor men han gör det gärna och tycker det är jättekul. Ryttaren behöver inte göra så mycket mer än att styra och hänga med. Men skall man få till riktigt snygga språng så behöver ryttaren stötta upp och rida innan hindret. 

Bada är en annan av Frees favoriter. Simma är superkul och han är en utav de hästar som alltid simmar om ryttaren ber om det.

“Världens snällaste ponny som alltid försöker göra sitt bästa, Free är pigg och framåt men blir inte för het. Han är jättefin i dressyren och gör verkligen det man ber om, han hoppar väldigt fint med fin teknik. Free är jättesnäll i hanteringen och gör aldrig något dumt. I skogen blir han lite piggare och han tycker att det är jättekul att bada, en riktigt fin ponny!”

Elina