Sjöstjärnans Free

Abra startbild

Född: 2002, Valack, 145 cm, Kom till Sjöis: 2005, Tävlad: LA dressyr, Slutmätt

Bättre läromästare än Free är nog svårt att hitta. Han är väldigt välutbildad i framför allt dressyr men hoppning är också väldigt roligt. Han är väldigt cool i de flesta situationer. Oavsett nivå på ryttaren så kan man känna sig trygg på hans rygg.

Han är lätt att rida till en bra bärighet, men även lätt för hjälperna för en mindre van ryttare. 

I stallet är han hur snäll och kelig som helst. Älskar verkligen uppmärksamhet.

Hoppa är kanske inte en utav hans största styrkor men han gör det gärna och tycker det är jättekul. Ryttaren behöver inte göra så mycket mer än att styra och hänga med. Men skall man få till riktigt snygga språng så behöver ryttaren stötta upp och rida innan hindret. 

Bada är en annan av Frees favoriter. Simma är superkul och han är en utav de hästar som alltid simmar om ryttaren ber om det.

“Världens snällaste ponny som alltid försöker göra sitt bästa, Free är pigg och framåt men blir inte för het. Han är jättefin i dressyren och gör verkligen det man ber om, han hoppar väldigt fint med fin teknik. Free är jättesnäll i hanteringen och gör aldrig något dumt. I skogen blir han lite piggare och han tycker att det är jättekul att bada, en riktigt fin ponny!”

Elina

Jag hade sjöstjärnans Free v25 2022. Free är verkligen underbar! Jag tycker att han är en rolig häst att rida. Han är duktig i dressyren och kan gå fint i form, han hoppar även väldigt fin. Han gillar uteritter mest men han är verkligen fin i allt. Han är en fantastisk läromästare men passar till både mindre och mer rutinerade ryttare. I spiltan är han snäll och lugn. Han tackar absolut inte nej till en godis bit. Helt underbar häst helt enkelt !

Ebba

”Free är en väldigt härlig kille, både i hantering & i ridningen. I spiltan älskar han att mysa och att bli ryktad. Och i ridningen har han ett perfekt & lagom tempo, alltså varken pigg eller seg. Han lyssnar alltid på skänkel och broms. När det gäller att bada med honom är han lite åt det svårare hållet, han brukar oftast inte vela gå i först men efter ett tag ger han upp och om man har tur kanske man får en simtur. I dressyren är han en stjärna, och ändå relativt lätt att få honom lösgjord. När man rider ut blir han en aning piggare, han vill inte heller bli lämnad ensam och det märks då han oftast försöker springa ikapp om han hamnar långt bakom. Och i hoppningen är han en stjärna om man använder rätt hjälper, alltså mycket driv framåt hela tiden. Men, det är samma sak som på uteritterna att han vill hålla ihop med de andra hästarna hela tiden och inte lämna flocken. Det gör att han blir lite mer osäkrare men han lyssnar alltid och skulle aldrig få för sig att sticka osv. Enligt mig är han helt enkelt en riktig klippa och en läromästare för de som kanske inte ridit särskilt länge. Free är verkligen jätterolig på alla sätt & vis, jag själv har haft honom tre gånger innan och jag har aldrig älskat en häst så mycket som jag älskar Free. ❤️

Lilly