Sjöstjärnans Charizard

Abra startbild

Född: 2007, Valack,146 cm, Kom till Sjöis: 2010, Slutmätt

Charizard är en mycket tillgiven och trevlig ponny. Han är pigg och framåt, och väldigt positiv till arbete. I dressyren är han mjuk, positiv, välutbildad och ger ryttaren här härlig känsla.

Hoppa tycker han är riktigt kul och han hoppar stort! Han kan vara lite vinglig i hoppningen så han behöver en ryttare som ramar in och är väldigt lätt i handen över hindrena. 

Charizard är supersnäll att sköta och hantera. Står mest och sover när man sköter honom. Lite nerver finns dock så händer det något oväntat så blåser han upp sig. Supersnäll att rida ut på, blir lite åt det hetare hållet men naturligtvis så lyssnar han även på broms när man ber honom.

”Charizard är världens snällaste kille som alltid ställer upp i alla lägen!
Han var väldigt trevlig i dressyren, väldigt mjuk och följsam och väldigt positiv!
Även i hoppningen var han superrolig, man fick en väldigt fin känsla!
Han var alltid rolig att rida ut på och att busa runt med, även att bada med ( även om man fick övertala honom lite). Generellt supermysig, rolig och positiv kille man alltid längtade efter att rida på!”

Emma

“Världens bästa ponny enligt mig. Fin i både dressyren och hoppningen, pigg och positiv till det mesta som man gör. Kan bli lite piggare ute i skogen. Väldigt snäll i stallet och älskar att stå och gosa” 

Alwa

I dressyren är han en dröm han går lätt i form du och bra ställd men finns mycket och jobba med där. När man väl har kommit i i övningen så springer han hjärna på. I skogen är han snabb liten racerponny. Gillar och bada med tycker att det räcker med bara några simturer så det gäller och vara bestämmde efter några gånger. Super sköna att rida barbacka på. När man står och borstar han så står han och sover och njuter bara. Lätt att fånga i hagen och lätt att tränsa och sadla.

Jonna

“Världens härligaste ponny, snäll och lätt i all hantering. Jättefina gångarter och rolig att rida i markarbetet, hoppar superbra (har hoppat upp till 120 cm hemma/på träning). Lite tittig och har en aning ”scenskräck” på tävling, men med mer rutin tror jag absolut inte det kommer vara ett problem längre. Överlag en jättefin ponny som är rolig att rida varje dag.” 

Maja

“Jättehärlig ponny! Supermjuk och fin i dressyren. Han är lagom pigg och framåt. Duktig på att hoppa och väldigt pigg ute. I stallet är han också väldigt snäll.” 

Jessika