Sjöstjärnans Boccacio

Abra startbild

Född: 2001, Valack, ca 153 cm, Kom till Sjöis: 2004, Tävlad: LB dressyr, 1 m hopp

Boccacio är en klippa, han ställer alltid upp i alla lägen. Han är vaken och arbetsvillig både på banan och i skogen. Mjuk i munnen och lätt för skänkeln. Han känns väldigt mycket som en storhäst att rida då han har stort steg. En del tycker han är lite skumpig men kommer man till ridning så är det lättare att sitta still på honom.

I hoppningen är han riktigt duktig. Om hindret är lite lägre så kan han slarva lite, men vägrar nästan aldrig. På högre höjder är det bara att sätta ett lagom tempo och sen är det bara att styra mot hindret.

I stallet och på marken är han lika kanonsnäll som att rida. 

Han var helt underbar. Perfekta galoppfattningar och skänkelvikningar. Hoppade super fint. Väldigt social och kärleksfull mot ryttaren. Och sist men inte minst super fin form när han kom till ridning.

Josefine

Boccacio är ett riktigt charmtroll. I både skötseln och ridningen är han världens snällaste och tar hänsyn till hur van hans ryttare är, detta gör honom perfekt för nybörjare såväl som vana ryttare. Kramar, kel och godis är något han verkligen gillar och efter ett tufft ridpass kan vi stå länge och bara mysa. I ridningen är han arbetsvillig, alert och pigg utan att bli het. Framförallt är Boccacio mycket kärleksfull och varje dag jag är med honom gör mig så lycklig.

Louise