Sjöstjärnans Alva

Abra startbild

Född: 2014, Sto, ca 156 cm, Kom till Sjöis: 2019

Alva är en riktig härlig tjej och de flesta som rider henne tycker om henne. Hon är framåt och riktigt arbetsvillig. 

Hon är lite känslig både för hand och skänkel och behöver en ryttare med egen balans. Tycker hon att ryttaren är lite för hård så kan hon bli lite stoig. 

Hon älskar att hoppa och blir lätt lite stark. Då behöver ryttaren rida lugnt och inverka på ett mjuk sätt. 

I stallet är hon supersnäll att sköta och hantera. Kan vara lite sur mot andra hästar men supergullig mot människor.

“Alva är en väldigt fin häst, som är fin i både dressyr och hoppning. Hon är väldigt positiv till hoppningen och tycker det är väldigt kul. Alva älskar också att rida ut men lyssnar ändå väldigt bra på ryttaren. Hon är ganska känslig i både mun och skänkel men när man väl hittar henne så blir hon jättefin. När vi hade baddag så skötte hon det väldigt bra när vi skulle bada, man fick vara bestämd vad man ville men hon hade nog inte gjort det så många gånger innan. Jag skulle verkligen kunna rekommendera att ha Alva på läger, hon är jättefin!” 

Josefin

”Alva är en super rolig häst att rida! Hon älskar verkligen att hoppa och ger en super känsla när man hittar hennes knappar. Hon är glad och taggad på uteritterna men väldigt lyhörd och är en riktigt härlig individ. Alva kan vara lite stoig när man ryktar men när man har lärt känna varandra är hon otroligt snäll och mysig! Toppen häst verkligen!”

Emma