Sjöstjärnans Alkmene

Abra startbild

Född: 2005, Sto, 140 cm, Kom till Sjöis: 2008, Tävlad: LC hopp, slutmätt

Alkmene är en otroligt trevlig ponny. Snäll att hantera, rida och sköta om. Hon är lagom framåt och är mjuk och fin i munnen. Med de lite duktigare ryttarna så går hon i en trevlig form och hoppar riktigt fint med bra teknik och bjudning. Med de lite mindre ryttarna är hon mjuk och lättriden, hoppar snällt och är en riktigt fin bästa kompis.

I stallet är hon kelig och man får gärna stå länge och rykta och fläta. I skogen är hon snäll och trygg och skulle aldrig hitta på något dumt. Hon tycker mycket om att bada om det inte är för kallt i vattnet och man kan få en liten simtur om man är bestämd.

Jag hade Alkmene på läger 2021. Alkmene är en väldigt gosig polle. Hon älskar att stå och mysa i spiltan och älskar uppmärksamhet. Hon är även minst lika go i ridningen, hon är stabil och trygg. Alkmene är varken seg & slapp eller Het & stark. Hon är någonstans där mittemellan. I dressyren uppfattade jag henne som hyfsat ”enkelt” att jobba i form osv.  Hon går väldigt fint med andra ord och sen kan man ju välja själv om man då vill jobba henne till en korrekt form. Hon hoppar minst lika fint som hon går dressyr. Hon hoppar oftast allt man styr på men när det är busväder är det lite extra viktigt med inramning. Men hon gör ändå alltid sitt bästa. Inte direkt att bara sitta på henne och hoppas på det bästa utan lite stöd behövs ju såklart.  I skogen är hon helt lagom, lite pigg men verkligen inte okontrollerbar. Jag hade otur och var inte med på baddagen men jag hört att hon gillar och bada. Och när vi ridit till sjön har hon vart ivrig på att plaska. ”Palken” som jag brukade kalla henne är en helt perfekt ponny

Tyra

“En otroligt snäll häst med positiv inställning. En pigg häst men ändå lugn. Gick bra i dressyren.”

Elsa

“Otroligt snäll häst. Pigg och framåt men ändå lugn. Gick  stadigt i form när jag red henne. Hon älskade att simma, supersnäll att pyssla med.” 

Linnea

Alkmene, är en superfin ponny! Hon är världens bästa i dressyr och lyssnar på de flesta hjälper, men är också uppmärksam på sånt som händer runt om kring henne. I hoppningen är hon framåt och hopar fint. Men man får vara beredd på att hon kan hoppa av tidigt och ta i med ryggen. Hon älskar att plaska i vattnet! ” 

Stina

” En pigg och fin ponny med bra inställning, går jättefint i dressyren och hoppar som en stjärna. I skogen är hon pigg och framåt.”

Tindra