Sjöstjärnans Nidoking

Abra startbild

Född: 2002, Valack, 145 cm, Kom till Sjöis: 2005

Nidoking eller King som han kallas är superbra läromästare som älskar att stå att mysa. Han är lugn och trygg och blir inte rädd i första taget. Han är mjuk att rida och lätt för hjälperna. Både i dressyr och hoppning. Han är lätt att rida i form om man hittar hur han fungerar och är en väldigt arbetsvillig ponny.

Han tycker att det är roligt att bada, om det bara inte är för kallt i vattnet. Och är man lite envis så kan man få möjlighet att simma lite grann. 

I hoppningen är han supersnäll. Styr och han hoppar, men vill man ha lite höjd på sprången så behöver ryttaren rida ihop honom lite före hindret och stötta lite grann. 

“King är den mysigaste och snällaste hästen jag vet. Han är rutinerad och säker och skulle aldrig skada någon med mening. Han står mest och myser när han blir borstad och vid fontänen. Dressyren är hans bästa gren! Han är väldigt fin bara man inte sitter och slappar. Om man visar vad man vill att han ska göra sköter han mest resten själv sedan! Han hoppar med god teknik men kan även behöva ”väckas” lite inom hoppningen också. När man har fått lite fart i honom hoppar han helt utan bekymmer (särskilt på gräsbanan). Att få springa i skogen är nog hans favorit grej! Han sköter sig underbart bra och kan även springa på en del, om man ber honom göra det. Bada gillar han också att göra även fast han är en liten badkruka haha! När han väl varit i vattnet ett tag simmade vi en hel del tillsammans. Jag hade Nidoking 2 år eftersom att jag gillade hans charmiga personlighet.”

Hilma

King anpassar sig väldigt bra utefter sin ryttare. Han är trygg, snäll och tar allt med lugn och ro om han känner att ryttaren behöver det. Men är man mer erfaren känner han även det och då kan han bli riktigt pigg och busa till det lite. Han kan även vara väldigt fin i dressyren, jag har ridit LA-program med honom på träningar. I hoppningen hoppar han allt man styr på. En väldigt mysig och rolig ponny som passar perfekt för både den erfarna och oerfarna ryttaren helt enkelt.

Agnes