Sjöstjärnans Latte

Abra startbild

Född: 2006, Valack, 144 cm, Kom till Sjöis: 2009, Slutmätt, Tävlad: LC hopp och dressyr

Latte är en supermysig ponny som passar lika bra till de som är mer vana som de som är mindre vana. Latte är en duktig hopphäst men är varken het eller stark. 

Supergo att ha att göra med på alla sätt och vis, både i skogen, i stallet, att leda och att rida. 

Han älskar att bada och är en utav dem som brukar simma.

”Red Latte mitt första år. Han var väldigt lugn och trygg både i hanteringen och även när jag red honom. Han älskade när jag pysslade med hans man och somnade nästan alltid. En perfekt häst om man gillar att mysa och att det inte går för fort när man rider.”

Filippa

”Latte är världens härligaste ponny som alla kan rida! Han har verkligen ett hjärta av guld och älskar arbete. Många säger ju att han är väldigt seg och trött, men veckan jag hade honom var han nästan tvärt om! Han var ju inte världens piggaste, men tyckte ändå att han kom igång bra och han har väldigt härlig galopp! I skogen och gräsbanan kan det gå fort, men han är fortfarande otroligt snäll och lyssnar endast på ryttaren! Han hoppar supertrevligt och är lätt att arbeta i form. Han är en superbra läromästare, men också en jätterolig häst för dem som kan mer. I spiltan är han jättemysig och älskar att bli borstad och att pussas! Enligt mig har han mycket personlighet och den är bara helt underbar! Latte är alltid glad, förutom när det regnar och han gillar inte andra hästar så mycket. Han fyller mitt hjärta till bredden.”
Alice

Latte är i mina ögon en sagoponny. Han är alltid rolig att komma till och somnar nästan när man borstar och sköter om honom. I ridningen kan man ibland behöva driva på lite för att han ska komma igång men efter ett tag sen går det enklare. I dressyren är han jättetrevlig att jobba med och kan bli riktigt fin! Hoppa tycker han jättemycket om och då har han även mycket mer eget tempo, inte så att han rusar utan helt lagom. Han är otroligt smidig och hoppar ALLT. Han har aldrig vägrat på nått hinder sen han kom till mig! Skogen är det roligaste Latte vet! Då är han pigg och har en liten räv bakom örat, men gör aldrig något för att vara elak. Latte lär mig så mycket och det är alltid roligt att komma upp till stallet och mötas av honom!
Alicia