Sjöstjärnans Lady

Abra startbild

Född: 2014, Sto, ca 153 cm, Kom till Sjöis: 2019

Lady är en pigg och framåt tjej som gärna vill göra rätt men som fortfarande kan behöva lite extra stöttning i t.ex. galoppfattningarnar. När man hittat hur hon funderar så är hon väldigt trevlig att rida. 

Hon älskar att hoppa, bara att styra och hänga med så sköter hon resten. 

I stallet kan hon vara lite försiktig om huvudet men alltid snäll och hon älskar att mysa och bli ompysslad.

”Lady är helt fantastiskt om man lugn, tydlig och är mjuk i handen då hon var ganska känslig. När vi red ut så kunde hon dra på lite och kunde bli lite stark i galoppen men det fanns alltid en broms. Att bada med henna var väldigt kul, hon tyckte först att det var konstigt att inte känna botten men efter några försök så kunde tillslut simma några gånger. I spiltan var hon helt lugn, hon kan råka slumra till medans man ryktar henne men trots allt så är ganska ung och kan tycka vissa saker är lite skumma, hon skulle aldrig gör något dumt. Lady kommer en otroligt fin häst med tiden, men är lyckligt lottad om man får denna prinsessa som läger häst!!

Sara

Lady är en otroligt fin och rolig häst! Hon är pigg men blir inte het. Man behöver vara ganska lätt med skänkel och i handen då hon är lite känslig. Om man är tydlig gör hon precis det man ber om. Speciellt i hoppningen får man vara lite extra bestämd, men när man ramar in henne hoppar hon jättefint! I dressyren går hon väldigt fint men man kan behöva lirka lite med bettet i innerhanden då hon är lite stel. I skogen blir hon ganska pigg men har en tydlig broms. Att springa i skogen är något av det bästa hon vet! Och bada gör hon gärna! Hon är otroligt fin när man har hittat hennes knappar! Verkligen en häst i min smak!

Nova