Sjöstjärnans Erk

Abra startbild

Född: 1999, Valack, 150 cm, Kom till Sjöis: 2002, Tävlad: 1,05 hopp

Erk är en fantastisk läromästare som är framåt, arbetsglad och de flesta som rider honom älskar honom. Han är väldigt trygg både i stallet, på banan och i skogen. 

En del upplever honom som lite stel, men med en ordentligt uppvärmning och hitta hans knappar så är han en riktig pärla i både dressyr och hoppning. 

Hoppning är det Erk tycker är roligast, han är riktigt duktig och verkligen hjälper ryttaren runt alla hinder. 

I stallet är han supersnäll och han älskar att stå och mysa och bli ompysslad på alla sätt.

“Erk är nog värdens snällaste häst! En läromästare som honom är svårt att hitta, han ställer upp i alla lägen och skulle aldrig göra något dumt mot sin ryttare. Mysigt i både stallet och i ridningen, hoppar alla sorters hinder med bra teknik och han blir riktigt fin i dressyren med rätt ryttaren Älskar att få galoppera i skogen. Han kan de det mesta om vi säger så. En toppen häst för alla ryttare!” 

Vilma

”Erk är stallets absoluta gentleman. En läromästare som är en ängel med yngre och osäkra ryttare men som glatt busar med mer krävande ryttare trots sin ålder. Vi har hyrt honom 2020 och 2021och har känt oss trygga i alla situationer både i stallet, på marken och vid all ridning. Han är perfekt för osäkra ryttare samtidigt som han klarar fyra galoppombyten på medellinjen med lite duktigare ryttare. Ute har vi ridit över stock och sten både i grupp och ensamma utan problem. Erk är en fantastisk häst!”

Tula

“Han är en riktigt rolig häst som man kan lära sig mycket av! Hade honom mitt första läger och han var duktig i både dressyren och hoppningen, väldigt go´ att rida ut på och väldigt trygg i sig själv vilket gav mig extra trygghet i sadeln! Kort sagt, Erk är en gentleman med hjärtat på rätta stället!” 

Elvira

“Erk, stallets absoluta gentleman. En läromästare som är en ängel med yngre och osäkra ryttare men som glatt busar med mer krävande ryttare trots sin ålder. Vi har hyrt honom 2020 och 2021 och har känt oss trygga i alla situationer både i stallet, på marken och vid all ridning. Han är perfekt för osäkra ryttare samtidigt som han klarar fyra galoppombyten på medellinjen med lite duktigare ryttare. Ute har vi ridit över stock och sten både i grupp och ensamma utan problem. Erk är en fantastisk häst!” 

Tula